Fjällräven Classic 2016 in Zweden door René Boot (lid wsv Op Stap)

Home / Blog / Nieuws / Fjällräven Classic 2016 in Zweden door René Boot (lid wsv Op Stap)

img_7024 img-20160813-wa0000 p1030216 p1030269 p1030414 p1030447

Een aantal jaren geleden had ik in het magazine van Fjällräven over de Classic in Zweden gelezen.

Een wandeltocht over 110 km in Noord­ Zweden die loopt van het plaatsje Nikkaluokta naar Abisko. Er zijn 2000 deelnemers, die samen 30 nationaliteiten vertegenwoordigen. In september 2015 hebben we ons al ingeschreven, want het is binnen een paar dagen vol.De tocht van 2016 heb ik samen met een vriend gelopen, van 5 augustus tot en met 9 augustus. Op 4 augustus zijn we vanaf Schiphol vertrokken naar Stockholm en van Stockholm naar de meest noordelijkste stad van Zweden Kiruna.

Hier hebben we ons ingeschreven en konden we onze voorraad voedsel innemen voor een dag of 3. Zakjes met veel koolhydraten.

De volgende dag bracht een bus van de organisatie ons naar de startplaats in Nikkaluokta. We hadden ieder onze rugzak met tentje, matje, slaapzak, kleding etc…. bij ons. Hier kregen we onze eerste stempel en konden na het start signaal aan deze mooie tocht beginnen. We begonnen met schitterend weer. Omdat we een vrij lichte huid hebben moesten we ons toch wel even insmeren met zonnecrème.

De paden zijn toch iets anders dan de egale vlakke bospaden in Nederland. Paden zijn ongelijk door de vele keien op het pad, modderig door regen, plassen op het pad, bruggen passeren over de beken. Dat maakt het lopen op zich al een uitdaging.

Ook de top van de tocht, op 1140 meter hoogte, was een behoorlijke klim. Maar het geeft een enorme voldoening als je die bereikt hebt. De saamhorigheid is geweldig. Iedereen heeft hetzelfde doel om Abisko te bereiken. Mooi ook om de diverse mensen te ontmoeten uit de verschillende andere landen.

Het was een erg mooie ervaring om meegemaakt te hebben, en ik denk dat ik deze tocht nog wel een keer zal gaan lopen. Fjällraven organiseert voor 2017 ook 2 trials buiten Zweden, in USA en Hong Kong. Nieuwe uitdagingen, wellicht.

Groet,

René Boot

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search